Privacyverklaring

icon-download-pdf

Download de Privacyverklaring van karelvanzanten.nl

24 mei 2018

Privacyverklaring

Je kunt de Privacyverklaring: karelvanzanten.nl en extra info over Cookies hieronder lezen.

Karel van Zanten, gevestigd aan Deldensestraat 128
7471KZ Goor, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
https://www.karelvanzanten.nl
Deldensestraat 128
7471KZ Goor
+31 (0) 547 273949

ir. K.E. van Zanten is de Functionaris Gegevensbescherming van Karel van Zanten Hij is te bereiken via karel@karelvanzanten.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken
Karel van Zanten verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
- Voor- en achternaam
- Geslacht
- Adresgegevens
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
- Bankrekeningnummer

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@karelvanzanten.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Karel van Zanten verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
- Het afhandelen van uw betaling
- Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
- U de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
- Om goederen en diensten bij u af te leveren

Geautomatiseerde besluitvorming
Karel van Zanten neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Karel van Zanten) tussen zit. Karel van Zanten gebruikt de volgende computerprogramma's of -systemen:

PrestaShop webwinkelsysteem: systeem voor on-line-verkopen. Zij die iets kopen of downloaden dienen daartoe de benodigde gegevens te verstrekken.
MailChimp: systeem voor het verzenden van e-mailings. Belangstellenden melden zich zelf rechtstreeks aan met naam en e-mailadres, of via de webwinkel (alleen e-mailadres).
Google Analytics: systeem voor het analyseren van hoe en hoe intensief de website bezocht wordt.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Karel van Zanten bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Webwinkel
Alle personalia en bestelgeschiedenis > 7 jaar na laatste bestelling > Wettelijke bewaartermijn

MailChimp
naam en e-mailadres > hooguit 2 maanden na afmelden > maandelijkse schoning

Delen van persoonsgegevens met derden
Karel van Zanten deelt uw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Karel van Zanten blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Daarnaast verstrekt Karel van Zanten uw persoonsgegevens aan andere derden. Dit doen wij alleen met uw nadrukkelijke toestemming.

e-mailverzender > MailChimp, Verenigde Staten > verzenden van e-mailings > naam en e-mailadres

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Karel van Zanten gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Karel van Zanten gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.
 
Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Karel van Zanten en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@karelvanzanten.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

Karel van Zanten wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Karel van Zanten neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@karelvanzanten.nl

-------------------------------

Privacyverklaring en Cookies

Privacy
Om de privacy van de klant te garanderen wordt er met discretie omgegaan met de persoonlijke gegevens van de klant.

Hoe gaan wij om met de persoonlijke gegevens van de klant?
De gegevens die opgeslagen worden in onze database, worden gebruikt om bestellingen te kunnen verwerken. Als het nodig zou zijn gebruiken wij uw gegevens om met u in contact te komen. Wij behouden ons het recht uw IP adres te registreren.

Kan ik mijn gegevens bekijken?
Uw persoonlijke gegevens kunnen altijd door u worden opgevraagd en indien nodig gewijzigd of verwijderd worden. Volgens de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) worden persoonsgegevens niet aan derden verstrekt.

Wie hebben toegang tot de gegevens?
Toegang tot de gegevens hebben uitsluitend het administratie personeel.

Wat zijn mijn rechten ten aanzien van de registratie?
U kunt d.m.v. een schriftelijk verzoek, waarin uw naam, woonplaats, telefoonnummer en e-mail adres is opgenomen, inzage krijgen in uw geregistreerde gegevens. Indien wij (of derden) door inzage onevenredig in onze belangen worden geschaad, kunnen wij de inzage beargumenteerd weigeren. Als geregistreerde wordt u van dit besluit binnen een week na ontvangst van het verzoek om inzage, middels e-mail op de hoogte gebracht.

Hoe kan ik mijn gegevens laten verwijderen uit de database?
Persoonsgegevens worden uit de database verwijderd als:
• deze gegevens onjuist blijken te zijn.
• de registratie van deze gegevens het doel van deze registratie niet dient.
• de registratie van deze gegevens in strijd is met enig wettelijk voorschrift.

*Cookiebeleid
In deze webwinkel gebruiken we kleine tekstbestanden (cookies) die op uw computer tablet of mobiele telefoon zijn opgeslagen. Cookies helpen ons om alle producten die u aan uw winkelwagen heeft toegevoegd bij te houden en om u als bezoeker te herinneren als u terugkomt op onze website. Om een bestelling te kunnen plaatsen, is het nodig dat u uw cookies ingeschakeld heeft. Echter, als u liever op onze site rond wilt kijken zonder iets te kopen, bent u vrij om de cookies uit te schakelen.

Wij gebruiken cookies om uw bezoek op onze website te verbeteren. De cookies die wij gebruiken zijn veilig. De informatie die we verzamelen met behulp van cookies helpt ons om eventuele fouten te identificeren of om u producten te laten zien waarvan wij denken dat ze voor u van belang kunnen zijn. We slaan geen informatie op die direct aan u gekoppeld is, zoals bijvoorbeeld creditcardgegevens. Wij gebruiken daarnaast eveneens cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken en die onze diensten op hun website adverteren.

Waarom vertellen we u zo uitgebreid over onze cookies?
Een nieuwe EU-wetgeving vereist dat we open en eerlijk zijn over de door ons gebruikte cookies. Mocht u meer informatie willen hebben, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Wat voor cookies gebruiken we in deze webwinkel?
Om een aankoop te doen heeft uw computer, tablet of mobiele telefoon onze cookies nodig. Zonder ingeschakelde cookies zijn wij niet in staat de producten die u in uw winkelwagentje doet, te registreren.

Als u een account bij ons aanmaakt, kunnen wij dankzij de cookies uw gegevens onthouden en ophalen als u (opnieuw) bij ons inlogt. Dit maakt het bezoek aan en aankopen via onze website een stuk eenvoudiger, omdat het niet nodig is uw gegevens opnieuw in te vullen.

Als u liever cookies wilt beperken, blokkeren of verwijderen, kunt u uw browserinstellingen beheren. Ga naar de betreffende website voor meer informatie en volg de aanwijzingen.
Internet Explorer
Chrome
Firefox
Safari
Opera

De cookies die in deze webwinkel in gebruik zijn:
voor webwinkel:
Doel van de cookie: Werking
i) Als u eerder bij ons gewinkeld heeft en u heeft een account aangemaakt, dan wordt deze cookie gebruikt om ons te helpen herinneren of u ingelogd bent of niet.
ii) Wordt gebruikt om het domein, de taal en de valuta van de winkel waar u aan het winkelen bent, op te slaan.
iii) Wordt gebruikt om alle producten die u aan uw winkelwagen heeft toegevoegd te onthouden en is essentieel als u producten wilt kopen. Deze webwinkel kan niet zonder deze cookie functioneren.

voor cookiebericht op startpagina
Doel van de cookie: Bekendmaking Cookie-bericht
Wordt gebruikt om bezoekers van webwinkel te informeren over cookies en mogelijkheid te bieden om cookies AAN of UIT te schakelen in browsers.

voor YouTube: Doel van de cookies: Films (video's) bekijken
Wordt gebruikt om videoinformatie te zoeken en te delen, met andere mensen te communiceren of nieuwe inhoud te maken.

voor Google:Doel van de cookies: Tracking
Met deze cookies kunnen we Google Analytics software gebruiken. We maken gebruik hiervan om de prestaties van onze webwinkel te monitoren, zoals welke browser u gebruikt, hoe lang u doorbrengt op de site en welke producten u bekijkt. Vervolgens gebruiken we deze informatie om de site te onderzoeken en te verbeteren.
voor Facebook: Doel van de cookies: Tracking
om te weten dat je bent aangemeld bij Facebook, om je te helpen sociale plug-ins en deelknoppen te gebruiken of om te weten wanneer er interactie is tussen jou en hun advertentie- of Platform-partners.

Accepteer

Deze site gebruikt cookies om webshopdiensten en uw gebruikerservaring te verbeteren.